Не бива възстановяването на отношенията с Турция да стане с вълшебна пръчица, необходимо е време. Това заяви в четвъртък говорителят на Външно министерство на Русия Мария Захарова в Москва, цитирана от ТАСС.

"Винаги е много лесно да се развалят отношенията, за това е достатъчен дори един изстрел", заяви дипломатът. Възстановяването им винаги е сложно, затова нямаме вълшебна пръчица. Ние говорим открито за това, че трябва да мине време", заяви Захарова.

Процесът на нормализиране на двустранните отношения започна след официалните извинения, поднесени от турския лидер Реджеп Тайип Ердоган на президента на Русия Владимир Путин за сваления на 24 ноември 2015 година в Сирия руски бомбардировач Су-24.

Руският държавен глава на 30 юни отмени забраната за продажба на туристически пакети за руснаци до Турция, а така също поръча правителството да предприеме мерки за сваляне забраната за чартърни полети между двете страни.

Москва и Анкара възстановяват чартърните полети от 7 юли

Москва и Анкара възстановяват чартърните полети от 7 юли

От руското външно зоват руснаците да са внимателни при посещение в Турция

Според РИА Новости, Захарова е заявила, че няма никаква информация да е планирана отмяна на руските визи за гражданите на Турция.

"Аз нямам такава информация, мога да уточня, но сега нямам какво да кажа по този повод", заяви Захарова в отговор на въпрос дали се планира отмяна на руските визи за турските граждани.