Руският президент Дмитрий Медведев ще вземе участие в заключителните мероприятия на двудневната среща на Азиатско-тихоокеанския икономически форум (АТИС) и ще се срещне с президентите на САЩ, Сингапур и с премиера на Канада.

В Кремъл разчитат, че срещата между президентите на Русия и САЩ в рамките на АТИС в Сингапур ще бъде поредната крачка към укрепването на доверието и взаимното разбирателство между Москва и Вашингтон, съобщава Интерфакс.

"Всяка среща с новия американски президент дава значителен импулс на взаимодействието между нашите страни по двустранните въпроси и има принос за укрепване на доверието и взаимното разбирателство по ключови международни въпроси", заяви съветникът на президента Сергей Приходко.

По думите му по време на срещата си двамата лидери ще анализират как се изпълняват директивите, приети по време на руско-американската среща на върха в Москва през месец юли. Приходко подчерта още, че президентите ще анализират работата по новото споразумение, което ще замени Договора за СНВ, който изтича на 5 декември.

Представителят на Кремъл отбеляза, че руската и американската страни "работят интензивно над това новият договор да бъде изготвен в срока, определен от двамата президенти, т.е. до края на годината".