Победата над „Ислямска държава” е мой топ приоритет. Това обяви американският президент Барак Обама на съвместна пресконференция с президента на Аржентина Маурисио Макри, съобщава „Асошиейтед прес”. Най-важен приоритет било да се елиминира бичът на варварския тероризъм, който се случва по целия свят.

Обама също потвърди обещанието си да „върви агресивно след „Ислямска държава”, докато не бъде премахната от Сирия и Ирак". Той е решен да победи онези, които заплашват света с тероризъм.

Обама е категоричен, че светът трябва да бъде обединен срещу тероризма.

Американският президент отново предложи подкрепа на хората в Белгия. „Ние чувстваме тяхната болка, защото САЩ също знае бича на тероризма”, подчерта Обама.

„Няма по-важна тема в моя дневен ред от това да вървим след тях и да ги победим. Въпросът е как да го направим по интелигентен начин”, допълни той.

По време на съвместния брифинг Барак Обама обяви още, че започва нови усилия за отварянето на военни и разузнавателни документи, свързани с тъмния период на Аржентина. Той смята, че аржентинският президент Маурисио Макри е напреднал бързо по много от обещаните реформи.