Тази нощ взривове отново разтърсиха Харков. Преди това в града и региона е била обявена тревога за въздушна опасност. Украинската обществена телевизия Suspilne съобщави за поне три експлозии.

Няколко минути преди полунощ кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че с ракети е атакуван промишленият район на града. Информацията липсва засега в сутрешната сводка на Генералния щаб на украинските военни.

Също така тази нощ в окупирания от руската армия Луганск са се чули мощни експлозии. Редица местни канали на Telegram съобщават за това и публикуват снимки.

В блоговете на бойците се съобщава, че над града се издига стълб дим. Така наречените служби за спешна помощ все още не са коментирали експлозиите.

В Луганск уж е задействана противовъздушна отбрана. Не е известно със сигурност дали това е така. Засега украинският генерален щаб не е коментирал инцидента и в този град.

ISW: Херсон не е повод Украйна да се успокоява, забавяне е в полза на Русия

ISW: Херсон не е повод Украйна да се успокоява, забавяне е в полза на Русия

Руската армия вероятно започва офанзива в Донецк

Тази сутрин ръководителят на Луганска област Серхий Гайдай съобщи, че вече са освободени 12 населени места, но руските войски ги подлагат на непрекъснат обстрел. Украинската администрация се опитват на евакуират останалите цивилни жители.

По думите му Белогорока е подложена на постоянен обстрел и атаки от страна на руската армия, а в региона като цяло ежедневно се водят тежки боеве.

"Нашите артилеристи разполагат с оръжия с голям обсег на действие, което позволява да се справим с проблемите зад вражеските линии - това прави ситуацията на фронтовата линия много по-лесна", каза той.

Срещу украинските сили там, по негова информация стоят много вагнеровци и мобилизирани руснаци.