Руската армия е нанесла удар с безпилотни самолети по Одеска област. Това съобщава УНИАН, като цитира изявление на Силите за отбрана на Южна Украйна.

"Врагът отново атакува района на Одеса с ударни дронове. Всичките 7 вражески цели бяха свалени от силите за противовъздушна отбрана. В резултат на експлозия по време на падането на свален дрон, ударната вълна повреди остъкляването на едно от учебните заведения институции в Одеска област", ​​се казва в съобщението.

Военните допълват, че няма пострадали хора.

"Враг може да атакува многократно и през нощта. Вслушвайте се в сигналите за въздушно нападение. Не пренебрегвайте собствената си безопасност", казаха от Силите за отбрана.

Ръководителят на Одеското полицейско управление Олег Кипер добави, че служителите на реда сега записват последиците от друго престъпление на руснаци.

За поредна нощ Русия удари по Одеса. Три деца са в болница
Обновена

За поредна нощ Русия удари по Одеса. Три деца са в болница

Най-малко 11 души са ранени

През нощта срещу 22 декември руските войски предприеха масирана атака срещу южните райони на Украйна. Подразделенията на ПВО унищожиха 17 БПЛА Шахед-131/136, изстреляни от временно окупирания Крим: 10 дрона бяха свалени в Николаевска област, четири в Херсонска и три в Одеска област. В Николаевска област е избухнал пожар на едно от инфраструктурните съоръжения поради удар на дрон.

В района на Одеса са се опитали да удари пристанищната инфраструктура, но силите на ПВО свалиха всички безпилотни самолети.

В същото време отломки от един от БПЛА повредиха зърнохранилище и възникна пожар.

Русия свалила 6 украински дрона над Бердянск

Русия свалила 6 украински дрона над Бердянск

Не се съобщава за ранени

В същото време, руските войски и власти съобщиха за украински обстрел с дронове в различни области.