Руските окупационни войски атакуваха Одеска област за поредна нощ. Има разрушения и жертви - на мястото на удара вече работят спасители.

Това съобщи пресслужбата на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. Отбелязва се, че в резултат на обстрела е възникнал пожар на лек автомобил и стопанска постройка. Повредени са и 11 сгради, разположени в близост, уточни УНИАН.

Тревогата за южните области на Украйна продължи повече от 6 часа, започвайки малко след полунощ.

Говорителят на украинската армия в направление "Юг" Наталия Хуменюк съобщи за поне 39 безпилотни летателни апарата.

Военновъздушните сили на Украйна са свалили 41 от 42 дрона тип "Шахед", които са били пуснати по страната. Дроновете са летели на няколко вълни, като за изстреляни от три полигона от Крим и руската Краснодарска област. Тази нощ руската армия е ударила по Херсонска и Николаевска област с С-300. Няма информация на този етап къде е паднал "неуловеният" дрон, както и шест ракети.

По предварителни данни в Одеска област са пострадали 11 души, включително 3 деца. След преглед от медиците 5 души са хоспитализирани - три от тях са деца.

"На мястото е инсталиран мобилен отоплителен пункт, с пострадалите и жителите работят психолози на Държавната служба за спешна помощ, доставката на храна и топли дрехи е организирана от Червения кръст", - се посочва в съобщението.

От Държавната служба за извънредни ситуации на мястото на удара работят 30 спасители, включени са 8 единици техника.

Лондон: Русия изстрелва дронове от все повече места в Крим

Лондон: Русия изстрелва дронове от все повече места в Крим

До момента са известни пет площадки за изстрелване на дронове на полуострова