Британското разузнаване е открило документи, които свидетелстват за подготвяни от „Ал Кайда" нова серия от терористични нападения по цял свят.

Документите са намерени по време на операция на границата с Пакистан проведена срещу скривалища на бунтовници.
Както съобщава интернет портала WND, цитиран от MIGnews, военните експерти са установили, че Осама бен Ладен подготвя на света глобална екологична катастрофа.

Новото оръжие на „Ал Кайда" става „огненият смерч", като терористите подготвят умишлени пожари навсякъде, където е възможно - САЩ, Европа, Австралия, дори и Южна Америка.

Терористите са направили сметката, че горските пожари сами по себе си се явяват бедствие.
Едновременно с това аварийно спасителни служби напускат граници и нормалните си райони и ги оставят практически без защита. Застрахователните компании ще трябва да изплащат огромни компенсации, което би засегнало и икономиката на страната цялостно.

Инструкциите за провеждането на „огнения смерч" са намерени в едно от убежищата на „Ал кайда". Техният автор е Абу Мусаб ас Сури, който преди бе написал и учебник за терористи от фронта на глобалното ислямско съпротивление.

Информацията за подготвянето нови атентати се появява седмица след съобщения, че „Ал Кайда" готви нова серия удари, които да доведат до победа на републиканеца Джон Маккейн на предстоящите президентски избори в САЩ.
Също преди дни интернет сайт на международната терористична организация публикува обяснение за това защо кандидатурата на Маккейн е „привлекателна за „Ал Кайда".

Според плана на терористичната организация „нужен е американски лидер, който да е бойно настроен, такъв какъвто няма да се колебае и ще води война до последния американски войник. Такъв е Маккейн - той ще продължи проваленото начинание на своя предшественик Буш".