И американският президент Доналд Тръмп, и руският му колега Владимир Путин, чиято първа среща вчера засенчи срещата на Г-20 в Хамбург, са вътрешнополитически с ограничени възможности, нямат много полезни ходове, за да насочат двустранните отношения в положителна насока.

Това коментира д-р Щефан Майстер от германското дружество за външна политика в Берлин, който ръководи центъра "Роберт Бош" за анализи на политиката в Централна и Източна Европа и Русия.

Противоречия относно срещата Тръмп - Путин

Противоречия относно срещата Тръмп - Путин

Спорът само подчертава предизвикателствата

"Предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ действа като отрова за отношенията между Вашингтон и Москва. Това от своя страна връзва ръцете на Тръмп в опитите му да подаде ръка на руския президент, ако изобщо това е целта му. На този фон към момента просто е важно, че двамата се срещнаха очи в очи, за да скъсят разстоянието помежду си. Защото не е нормално толкова дълго време американският и руският президент да не са се срещнали лично", коментира д-р Щефан Майстер пред БНР.

По думите му, фактът, че двамата се срещат и разговарят е новината, а не толкова темите, по които са разговаряли, защото и двамата нямали свободата да предприемат по-радикални действия.

Руският лидер разкри какво е обсъждал с Тръмп

Руският лидер разкри какво е обсъждал с Тръмп

Обсъдили са ситуацията в Украйна и Сирия, борбата срещу тероризма и киберсигурността