Руският сенатор Алексей Пушков разкритикува в "Туитър" украинския президент Володимир Зеленски за думите му за присъединяването на Украйна към НАТО, информира "Новости".

"Зеленски грубо греши: влизането на Украйна в НАТО, дори ако се допусне такова, не е "единственият начин" за връщането на Донбас, а ще стане решителна стъпка към окончателната му загуба. В Киев слабите лидери се молят на НАТО като символ на мощ, но алиансът няма да им върне Донбас", написа Пушков.

Зеленски е в Донбас, посещава позииците на украинските военни

Зеленски е в Донбас, посещава позииците на украинските военни

Ще посети украински позиции близо до линията на контакт

По-рано Зеленски заяви, че в разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е обсъждал влошаването на ситуацията в Донбас. Украинският лидер заяви, че Северноатлантическият алианс е единственият начин за прекратяване на конфликта в източната част на страната.

В интервю за "Новости" представител на алианса заяви, че НАТО провежда политика на "отворени врати" по отношение на приемането на нови членове, но очаква Киев да се заеме с вътрешни реформи и да развие собствена отбрана според стандартите на алианса. Също така той подчерта, че "НАТО твърдо подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

Русия предупреди САЩ за последици от провокации в Донбас

Русия предупреди САЩ за последици от провокации в Донбас

Обсъдила е ситуацията със "западните покровители" и "Вашингтон трябва да се притеснява"