Президентът на Украйна Володимир Зеленски е пристигнал в Донбас и възнамерява да посети позициите на украинските военни. Това съобщиха от кабинета на украинския държавен глава, цитирани от ТАСС.

"Президентът на Украйна Володимир Зеленски започна работно пътуване до Донбас. Държавният глава ще посети челни позиции, където в последно време систематично се нарушава цялостното и устойчиво примирие и където украински защитници бяха убити и ранени в резултат на вражески обстрели" се казва в съобщението.

Донбаските сепаратисти изпратиха заредено с ескплозив детско самолетче в украинско село

Донбаските сепаратисти изпратиха заредено с ескплозив детско самолетче в украинско село

Над 300 подобни случая...

От кабинета на президента на Украйна добавят, че Зеленски също така планира да се срещне с украински военнослужещи.

От края на февруари тази година ситуацията в Донбас започна да се влошава, въпреки споразумението за допълнителни мерки за осигуряване на прекратяването на огъня на 22 юли 2020 г. Интензивните обмени на огън бяха възобновени по линията на съприкосновение. Има убити и ранени от двете страни, включително сред цивилното население.

Украйна обвини самопровъзгласилите се проруски републики в Донбас в ескалация. Донецк и Луганск посочиха неспазването от страна на Киев на юлските споразумения като основна причина за обострянето. 

Лавров призова Берлин и Париж "спешно да се опомнят" за Киев и Донбас

Лавров призова Берлин и Париж "спешно да се опомнят" за Киев и Донбас

А с Китай няма да правят военен съюз, просто отношенията са на най-доброто ниво в историята