Прокурори в Анкара са подготвили обвинителен акт срещу опозиционния кандидат за кмет на турската столица Мансур Яваш, предаде БНР. Поисканото наказание е 3 години лишаване от свобода.

Според обвинителите, по време на адвокатската си практика Яваш е злоупотребил с положението си и изнудвал бизнесмен от Кайсери.

Мансур Яваш ще свика пресконференция, на която ще отговори на обвиненията, обявиха от Народнорепубликанската партия, която го издигна като претендент за кметското кресло.

Той е бил адвокат, както и бивш кмет на анкарския квартал "Бейпазаръ".

Социологически проучвания показват преднина от няколко пункта на Яваш пред кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието за кмет на турската столица Мехмед Йозхасеки.

Турция изпадна в рецесия за първи път от 2009 г.

Турция изпадна в рецесия за първи път от 2009 г.

За цялата 2018 г. икономиката на Турция отчете 2,6 на сто ръст

Междувременно турският статистически институт съобщи данни, според които през последното тримесечие на миналата година икономиката на страната се е свила с 2,4% в сравнение със същия период година по-рано.

Икономическата рецесия би могла да даде негативно отражение върху представянето на управляващата формация на предстоящите на 31 март местни избори в Турция.