Най-малко трима лидери на опозицията в Тунис ще влязат в състава на бъдещото правителство на националното единство, съобщи катарският тв канал "ал-Джазира".

Премиерът Мохамед Гануши, който провежда консултации с представители на всички политически партии в страната, заяви че правителството на националното единство може да бъде сформирано още в понеделник.

По данни на източници, близки до преговорния процес, основателят на най-голямата в страната опозиционна Прогресивна демократическа партия Наджиб Шебби, ще стане министър на регионалното развитие, лидерът на движението "Таджийд" /Обновление"/ Ахмед Ибрахим ще поеме поста министър на висшето образование, а ръководителят на Съюза за свобода и труд Мустафа бен Джаафар ще бъде новият здравен министър.

По информациоя на същите източници бившите министри на вътрешните и външните работио - Ахмед Фриа и Камел Моржан, ще запазят постовете си.

По думите на туниския премиер, новото правителство незабавно ще пристъпи към възстановяване на реда в страната и провеждане на реформи.