Румънка, ранена при терористичния акт пред британския парламент през март, е починала. Това съобщава ДПА, позовавайки се на информация от семейството й.

31-годишната Андреа Кристя била на почивка в Лондон с приятеля си. Тя е издъхнала в болница в четвъртък.

Жената падна в река Темза, след като нападателят Халид Масуд, премаза с автомобил пешеходци, след като се качи на тротоар на Уестминстърския мост близо до парламента.

Тероризъм в центъра на Лондон
Обновена

Тероризъм в центъра на Лондон

Най-малко двама души са загинали

"След като се бори за живота си в продължение на две седмици, нашата обична и незаменима Андреа - прекрасна дъщеря, сестра, партньор, отдаден приятел и най-уникалният и обичащ живота човек, който можете да си представите, беше жестоко и брутално откъсната от нашия живот по най-безсърдечния и бездушен начин", се казва в съобщение на семейството.

Със смъртта на младата жена, броят на жертвите от атентата на 22 март достигна петима души. Сред тях е и полицейски служител, който бе фатално намушкан, когато Масуд изостави автомобила си и се втурна към охраната пред парламента.

Масуд, роден във Великобритания и приел исляма, е бе застрелян от полицията.

Семейството на Кристя обяви също, че парите, които са събрани за възстановяването й, сега ще бъдат дарени за благотворителност.