На 12 юли най-малко петима души бяха убити и 13 ранени в резултат на руски удари по Мирноград и Константиновка, Донецка област.

Това съобщава "Укринформ", като цитира Вадим Филашкин, началник на Донецката областна военна администрация.

"Константиновка попадна под обстрел. Там руснаците се насочиха към територията на предприятието, като убиха двама души и раниха трима", съобщава официалният представител.

Също така началникът на администрацията съобщи, че броят на жертвите в Мирноград се е увеличил до трима загинали и 10 ранени. Градът е ударен два пъти - пред административна сграда и спирка на градския транспорт.

Киев съобщава за ранени след руска бомбена атака в Донецка област

Киев съобщава за ранени след руска бомбена атака в Донецка област

Бомбата падна в жилищен квартал, остави повреди на къщи и унищожени коли, се казва в изявлението

Киев съобщи по-рано в петък, че руските военни са хвърлили авиационна бомба върху жилищен квартал Лиман в Донецка област на Украйна. Най-малко четирима цивилни са били ранени.

"Руснаците хвърлиха авиационна бомба на Лиман - четирима души бяха ранени. Бомбата падна в жилищен квартал, остави повреди на къщи и унищожени коли", се казва в изявлението.

На 11 юли руските войски са убили четирима жители на Донецка област и ранили други 21, според украински данни.

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Восход в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), както и за атаки срещу украински части в Сумска и Харковска области.

Русия превзе село Восход край Донецк

Русия превзе село Восход край Донецк

Русия е атакувала украински част в Сумска и Харковска област

Говорителят на оперативно-стратегическата група войски "Хортица" на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Назар Волошин съобщи по телевизията, че руските войски продължават да се опитват да превземат град Торецк в Донецка област. Водят се боеве в покрайнините на града.

В четвъртък сутринта Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че в Торецко направление руските войски са извършили 24 атаки в близост до населените места Северни, Ню Йорк, Торецк и Делиевка.