На 12 юли руските военни са хвърлили авиационна бомба върху жилищен квартал Лиман в Донецка област на Украйна. Най-малко четирима цивилни са ранени.

Това твърди началникът на регионалното военно управление Вадим Филашкин, цитиран от "Укринформ".

"Руснаците хвърлиха авиационна бомба на Лиман - четирима души бяха ранени. Бомбата падна в жилищен квартал, остави повреди на къщи и унищожени коли", се казва в публикацията в социалните мрежи.

Русия превзе село Восход край Донецк

Русия превзе село Восход край Донецк

Русия е атакувала украински част в Сумска и Харковска област

На 11 юли руските войски убиха четирима жители на Донецка област и раниха други 21, според украински данни.

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Восход в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), както и за атаки срещу украински части в Сумска и Харковска области.

Говорителят на оперативно-стратегическата група войски "Хортица" на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Назар Волошин съобщи по телевизията, че руските войски продължават да се опитват да превземат град Торецк в Донецка област. Водят се боеве в покрайнините на града.

В четвъртък сутринта Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че в Торецко направление руските войски са извършили 24 атаки в близост до населените места Северни, Ню Йорк, Торецк и Делиевка.