Най-големият склад на терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава"), пленен от сирийската армия в град Ал Маядин в източната част на Сирия, е съдържал последните модели оръжия на НАТО от САЩ, Белгия и Великобритания. Това обяви сирийският бригаден генерал Хасан Сухейл пред журналисти, цитиран от руски медии.

"Ще ни отнеме най-малко шест дни, за да извадим всички тези трофеи, оставени тук от ДАЕШ след бягството им. Има много оръжия и различни произведени в чужбина средства за комуникация", уточни генералът.

Сирийската армия отвоюва град Маядин от „Ислямска държава”

Сирийската армия отвоюва град Маядин от „Ислямска държава”

Инженерни войски премахват оставените в Маядин мини

Ал Маядин беше логистичен център на терористите, с добре организирана система от складове и работилници. След освобождението на града, трофеите на сирийските военни са включвали малокалибрени и противотанкови оръжия, артилерия и снаряди, самоделни мини, както и танкове и БТР-и, върху които преди това терористите са сложили ръка, конфискувайки ги от иракската армия.

Сирийската армия също така е показала на журналистите радарно оборудване, медицински устройства и работилници за производство на безпилотни самолети.