Пакистански апелативен съд във вторник суспендира присъдата от три години затвор за корупция на Имран Хан, което се разглежда като съдебна победа за изключително популярния бивш премиер, заявиха неговите адвокати и съдебни служители, цитирани от Ройтерс.

Въпреки че предстои повторно разглеждане на делото своевременно, решението ще даде възможност на Хан, който е на 70 години, да участва в предстоящите парламентарни избори. Хан отхвърли обвиненията, настоявайки, че не е нарушил никакви закони.

Върховният съд на Исламабад пусна Хан под гаранция, но не става ясно дали той ще бъде освободен, тъй като той е изправен пред множество други обвинения, повдигнати след свалянето му от власт чрез вот на недоверие в парламента през април 2022 г.

Адвокатът на Хан Шоаиб Шахин каза, че Върховният съд на Исламабад е издал кратка устна присъда и писмено решение ще бъде издадено по-късно. Хан беше осъден по-рано този месец от съд, който го призна за виновен в укриване на активи след продажба на държавни подаръци, които е получил, докато е бил на поста.

Президентът на Пакистан разпусна парламента

Президентът на Пакистан разпусна парламента

Страната се готви за нови избори