Отношенията на Великобритания със САЩ са по-важни от всякога и ще просперират, след като Великобритания напусне Европейския съюз. Това обяви посланикът на Вашингтон в Лондон Уди Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

Той добави, че шансовете за бъдещо търговско споразумение между двете страни не трябвало да бъдат накърнени от фалшиви опасения относно практиките в земеделието на САЩ, които според него са били до голяма степен подтикнати от Европейския съюз, за да създаде бариери за американските селскостопански продукти.

САЩ заклеймяват ЕС като "музей на земеделието"

САЩ заклеймяват ЕС като "музей на земеделието"

Критиките към американското земеделие били подвеждащи

"Уверен съм, че какъвто и да е начинът, по който решите да излезете, нашите специални отношения ще продължат и ще просперират, без значение по какъв начин", коментира той.

Запитан дали това включва сценарий без Брекзит, той отговорил: "Във всяка ситуация знам, че нашите две страни трябва да бъдат заедно в този свободен свят. Има много опасности, така че нашите отношения сега са по-важни от всякога, каквото и да се случи с Брекзит."

Джонсън заяви, че не може да потвърди дали американският президент ще направи държавно посещение във Великобритания през юни, когато се навършват 75 години от десанта в Нормандия във Франция по време на Втората световна война.

"Смятам, че е представен, но сега не разполагам с никакви подробности. Има много, много голям график... но ние бихме искали да дойде тук", посочи той.

"Майка му (на Тръмп) е родена тук, така че има голяма привързаност към тази страна", допълни той.

Тръмп последно посети Великобритания през юли 2018 г.