Много училища тази сутрин в Белград, Майданпек, Ниш и други градове получиха сигнали за бомби, някои от които прехвърлиха занятията си онлайн, съобщава македонското електронно издание "Опсервер"

Потребители на социалните мрежи потвърдиха информацията, като съобщиха, че сигналите са достигнали и до училища в общините Ада, Кикинда и Върбаш. Текат проверки в Майданпек, а на място са пристигнали пожарникари и линейка, предаде сръбската агенция Бета.

Сигнали за бомби пристигнаха в няколко основни училища във Вальево. Две основни училища в Нови пазар също получиха сигнали за бомба, а полицията блокира тази част на града, тъй като в близост има детска градина и сграда на полицията.

Според Бета сигнал за бомба е пристигнал тази сутрин на адресите на всички основни училища в Расински окръг, Ниш, Пирот и Бабушница.

Припомняме, че на 8 юни в Белград следобедните учебни занятия бяха отменени поради сигнали за бомби в над 300 училища, съобщи тогава заместник-кметът на града Горан Весич, цитиран от сръбската агенция "Бета".

Около 8 часа местно време на 17 май по електронната поща са били изпратени сигнали за бомби в 97 основни и средни училища в Сърбия. Специализирани екипи на полицията след подробна проверка в редица училища установиха, че сигналите са фалшиви.

След началото на войната в Украйна бяха изпращани фалшиви сигнали за бомби в търговски центрове и полети на "Ер Сърбия" до Москва, но досега не бяха заплашвани училища.

Сърбия обвини Украйна и страна от ЕС във фалшиви бомбени заплахи към полетите ѝ до Русия

Сърбия обвини Украйна и страна от ЕС във фалшиви бомбени заплахи към полетите ѝ до Русия

Белград обаче продължава полетите, за да покаже, че е свободна държава