Губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи за нов обстрел на село Тьоткино в Курска област близо до границата с Украйна, предава "Интерфакс".

"Поредната вражеска атака срещу Тьоткино, която се проведе призори, за съжаление завърши с трагедия. Към момента е известно за поне един загинал", написа Старовойт в социалните мрежи в четвъртък.

Според губернатора този път атаката е била извършена срещу завод за спирт. По предварителни данни загиналият е шофьор на камион, докарал суровина в предприятието.

"Има и ранени. Оказва им се първа помощ", пише Старовойт.

Той отбеляза, че на всички пострадали семейства ще бъде оказана цялата необходима помощ.

Директорът на фабриката каза, че има разрушения в предприятието и към момента там работят сапьори. Има един загинал и един ранен, които не са били служители на завода. Според него във всички цехове имало места, където персоналът можел да се скрие при обстрел и затова никой от всичките 41 служители, които са били на смяна не е пострадал.

Както беше съобщено, предишния ден въоръжените сили на Украйна отново обстрелваха Тьоткино и за трети път Алексеевка. Село Тьоткино има около три хиляди жители и неколкократно е  обстрелвано от началото на руската инвазия.

В небето над Белгород отново се чуват взривове

В небето над Белгород отново се чуват взривове

Може да е действието на противовъздушната отбрана или руската авиация

След началото на руската инвазия в Украйна има множество съобщения за обстрели на съседните Белгородска и Курска област. Освен това бяха атакувани съоръжения за съхранение на петролни продукти и оръжейни складове в близост до украинската граница, за които Украйна не е поела отговорност.

Гори склад за боеприпаси в руската област Белгород

Гори склад за боеприпаси в руската област Белгород

ПВО системи в Белгород са се включили