Няколко медии, цитирайки местни жители, съобщават за взривове над Белгород и Белгородска област през изминалата нощ. Видеоклипове, публикувани от местни телевизионни канали и групи във "Вконтакте", показват силни удари и светкавици в нощното небе.

Силни трясъци се чуват в град Строител, на 20 км от Белгород.

Социалните медии описват противовъздушната отбрана или руската авиация като възможна версия за случващото се. Властите не са направили официални коментари по този въпрос, нито са съобщили за жертви или разрушения.

През изминалия месец бяха обстрелвани няколко погранични села в региона.

Руските власти заявиха, че вследствие на обстрелите в Белгородска област "са необходими допълнителни мерки за укрепване на сигурността в тези региони, граничещи с Украйна".

Интерфакс съобщава, че към вчерашния ден в Белгородска област 280 домакинства са пострадали в различна степен в резултат на обстрела от украинска страна. Има и пострадали превозни средства.

На 1 април въздушен удар на украинските военни доведе до пожар в петролна база в Белгород - това беше първия по-сериозен обстрел от страна на украинските военни на руска територия.

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Украйна не е поела отговорност за подобни случаи