Етнически формиран отряд от т.нар. "кадировци", наброяващ до 1300 души, е пристигнал, за да подкрепи руската групировка в окупираните територии на Херсонска област.

Информацията е на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, съобщава Укринформ.

Противникът продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен контрол над територията на Донецка област, като държи временно завзетите райони на Херсонска, Харковска, Запорожка и Николаевска област.

Украинските власти започват "филтрация" в Балаклея

Украинските власти започват "филтрация" в Балаклея

Украйна предупреждава, че Русия активно подготвя кървави провокации срещу украински ученици

Руската армия провежда интензивно въздушно разузнаване и продължава да предприема мерки за подобряване на логистичната поддръжка на войските си. Заплахата от въздушни и ракетни удари по цялата територия на Украйна продължава да съществува.

През последните 24 часа руската армия е нанесла 13 ракетни и 23 въздушни удара по обекти в Украйна. По-специално, повредена е инфраструктурата в районите на Велкие Проходи, Авдеевка, Невелске, Маринка, Болшая Новоселка, Нескушне, Свободно поле, Полтавка, Малое Щербаки, Билохорие, Терни Поди, Благодатне, Сухой Пруд, Костромка и Безименное.

Президентът Володимир Зеленски заяви във видеообръщението си от тази нощ, че украинските въоръжени сили са освободили над 30 населени места по време на контраофанзивата. Има непотвърдени съобщения за боеве в Изюм, Харковска област, и в покрайнините на Купянск.

През нощта руската армия е нанесла въздушни удари по райони в южната и източната част на Украйна. Украинската армия съобщи за разрушаването на импровизиран мост край Лвов в Херсонска област в южната част на страната, както и на склад за боеприпаси. Киев започна офанзива там, която изглежда напредва бавно след първоначалните успехи.

Руснаците предлагат евакуация на харковски градове под обстрел

Руснаците предлагат евакуация на харковски градове под обстрел

Първото официално признание от руска страна за успех на започналата преди дни украинска контраофанзива