Обединеното кралство може да се сблъска със затруднения за бизнеса, паника сред потребителите и пропуски в оперативната сигурност в рамките на първия месец от сключването на сделка за Брекзит. Това разкрива "Скай нюз". Медията се позовава на вътрешно правителствено проучване.

Уточнява се, че това проучване е направено в последните дни на бившия премиер на Великобритания Тереза ​​Мей. Документът представлява най-лошия сценарий в случай, че Великобритания напусне ЕС без споразумение с Брюксел.

Над 2-годишен срив на паунда, ЕС вярва, че Джонсън блъфира за Брекзит

Над 2-годишен срив на паунда, ЕС вярва, че Джонсън блъфира за Брекзит

Борис Джонсън отново отхвърли предпазния механизъм за Ирландия

Полученият слайд обобщава най-големите предизвикателства, с които правителството на Обединеното кралство ще се сблъска в първия ден, след първата седмица и в края на първия месец. Според цитираното представяне до края на първия месец след Брекзит британската лираще се установи на по-ниски нива, може би дори с 25% надолу, докато краткосрочните смущения в бизнеса ще бъдат "вероятни". В същия срок правителството очаква недостиг на храна и повишен риск от организирана престъпност и нелегална имиграция.

Великобритания ускорява подготовката за Брекзит без споразумение

Великобритания ускорява подготовката за Брекзит без споразумение

Рааб, открит поддръжник на Брекзит, заяви, че "недемократичният" предпазен механизъм за Ирландия трябва да бъде премахнат от споразумението.

По-рано класифицираният документ на правителството на Обединеното кралство, изтекъл в медиите, предвиждаше, че държавните агенции и ведомства ще трябва да работят при предположението, че ще работят непрекъснато за продължителен период от време в случай на Брекзит без сделка.