Френското външно министерство припомни риска за французите да останат в Иран и посъветва сънародниците си да напуснат страната възможно най-скоро. Предупреждението е публикувано на уебсайта на министерството, уточни АФП.

"Поради повишения риск от военна ескалация в региона, французите, които все още се намират в Иран, се приканват да напуснат страната възможно най-скоро", заяви външното министерство.

В съобщението също така се препоръчва на френските граждани "категорично" да не посещават Иран по никакъв повод.

Френските граждани в Иран бяха призовани от МВнР да бъдат бдителни, да избягват местата на всякакви демонстрации, да бъдат информирани и редовно да се информират за ситуацията на уебсайта на френското посолство в Техеран.

Ръководителят на политбюро на Хамас Исмаил Хания беше убит в Техеран на 31 юли. Това доведе до ескалация на напрежението между Иран и Израел.

Лидерът на Хамас Исмаил Хания убит в Техеран

Лидерът на Хамас Исмаил Хания убит в Техеран

Ударена е резиденцията му в иранската столица

Хамас и иранските власти обвиниха израелците за нападението. Според съобщения в медиите духовният лидер на Ислямска република Иран аятолах Али Хаменей е наредил да се извърши директна атака срещу Израел в отговор на убийството на Хания.