Полицията е открила пръстовите отпечатъци на основния заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам по време на операцията в апартамент в Брюксел тази седмица. Това съобщава „Ройтерс”.

От прокуратурата посочват, че разследването продължава и няма да дадат повече информация, за да не застрашат операцията.

Припомняме, че по-големият брат на Салах Абдеслам бе сред атентаторите самоубийци в Париж. По-младият Абдеслам бе закаран обратно в Брюксел от Париж часове след атаката.  

Салах Абдеслам вероятно е избягал при полицейската акция в Брюксел във вторник. Това съобщи по-рано „Ройтерс”, позовавайки се на информация от белгийската обществена телевизия RTBF. Информацията е разпространена, след като разследващите открили пръстовите отпечатъци на Абдеслам на мястото.  

„Според нашата информация е повече от вероятно, че той е един от двамата, които са избягали по време на стрелбата”, съобщава RTBF на интернет сайта си. Медията визира полицейската акция във вторник, при която един терорист бе застрелян от снайперист.

Информацията обаче не бе потвърдена за телевизията от прокуратурата.

Обществената телевизия допълва, че убитият при акцията е бил сред издирваните за атентатите в Париж. 

Белгийската новинарска агенция „Белга” цитира прокуратурата, която казва, че отпечатъци на Абдеслам са открити в апартамент по време на полицейската акция в брюкселско предградие Форест във вторник. Друга медия допълва, че е открито негово ДНК.

Други медии са по-предпазливи относно това какво е намерено, заявявайки, че изглежда, че 26-годишният Абдеслам може да е посетил апартамента по същото време.