Парламентът на Република Северна Македония гласува късно тази снощи промени в правителството на страната без "против" и "въздържал се" и след двуседмични дебати, съобщи БТА.

За министър на правосъдието бе избран Кренар Лога от Алианса на албанците, а за здравен министър - Фатмир Маджити, от същата партия. Азир Алиу е новият министър на информационното общество и администрацията, също от Алианса на албанците, а Кая Шукова от СДСМ ще поеме министерството на околната среда и териториалното устройство.

В залата присъстваха 114 от общо 120 народни представители, като новите министри бяха избрани с 65 и 64 гласа. Депутатите от опозицията, присъстваха на заседанието, но не гласуваха за промените в кабинета.

Ковачевски изключва предсрочни избори в РСМ догодина

Ковачевски изключва предсрочни избори в РСМ догодина

Премиерът очаква партиите да имат куража при вземането на решение, с което страната ще продължи по пътя към ЕС

Новите министри положиха тържествена клетва. Те влязоха в правителството на Димитър Ковачевски, след като бе постигнато споразумение с Алианса на албанците. От управляващата коалиция излязоха албанската партия Алтернатива и партията Демократичен съюз, която има един депутат.

В реформираното правителство на РСМ Кренар Лога заменя Никола Тупанчевски от СДСМ, Меджити заменя Беким Сали от Алтернатива, Алиу заменя Адмирим Алити, също от Алтернатива, а на мястото на Насер Нуредини от коалиционния партньор на СДСМ ДСИ застава Кая Шукова.