Анкара и Вашингтон трябва да развият двустранно сътрудничество и взаимодействие в рамките на НАТО, за да се противопоставят на Русия, коментира главнокомандващият на Съвместните въоръжени сили на НАТО в Европа, генерал от ВВС на САЩ Тод Уолтърс, който ръководи и европейското командване на въоръжените сили на САЩ, съобщава ТАСС.

"Ролята на Турция в противодействието на Русия е централна. И двете страни разглеждат Черноморския регион като своя естествена зона на влияние, те продължават да са конфликт в Либия и са в пряк конфликт в Идлиб", обяснява генералът.

"В дългосрочните интереси и на САЩ, и на Турция е продължаването на съвместната работа за развитие на сътрудничество срещу Русия, както двустранно, така и чрез НАТО", заяви Уолтърс в писмено встъпително слово до Комитета на Сената на САЩ за изслушванията за въоръжените сили.

Русия няма да спре подкрепата си за сирийската офанзива в Идлиб

Русия няма да спре подкрепата си за сирийската офанзива в Идлиб

Защото е "капитулация пред терористите и дори награда за тяхната дейност"

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ възнамерява да засили киберзащитата на предстоящите президентски избори от предполагаеми заплахи от страна на Русия. Това изявление направи изпълняващият длъжността ръководител на отдела Чад Улф, изказвайки се на изслушване в Комитета за бюджетни кредити в Сената.

"Изборите през 2016 г. са ярко напомняне, че Русия остава значителна заплаха за нашия демократичен процес." По отношение на президентските избори през ноември тази година е по-важно от всякога да се засили цифровата защита, за да се предотвратят заплахите за киберсигурност във връзка с въздействието върху резултатите от изборите." 

Руското посолство във Вашингтон заяви, че Москва "не се намесва във вътрешните процеси на други страни", призовавайки за "прекратяване на неоснователните обвинения".

Кремъл изразява съжаление, че с приближаването на президентските избори в САЩ през ноември 2020 г. ще има все повече параноични съобщения за предполагаеми руски опити за намеса в изборния процес, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в петък. 

Русия констатира: Когато в САЩ нямат аргументи, прибягват до "руския фактор"

Русия констатира: Когато в САЩ нямат аргументи, прибягват до "руския фактор"

"Това е тъжната реалност"