Кремъл обяви, че отношенията със САЩ са в плачевно състояние и на най-ниското си ниво, след като Вашингтон обвини Русия, че е свалила един от неговите разузнавателни дронове над Черно море, информира Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че не е имало контакти на високо ниво с Вашингтон относно инцидента и че няма какво да добави към изявлението на руското министерство на отбраната.

По думите му двустранните отношения са в най-ниската си точка и в много плачевно състояние. Той поясни че в същото време Русия никога не е отказвала конструктивен диалог и не отказва сега.

Американските военни съобщиха, че руски изтребител е удари; витлото на един от техните шпионски дронове, докато е летял над Черно море в международното въздушно пространство, което го е накарало да падне във водата. Генерал Джеймс Хекър нарече инцидента небезопасен и непрофесионален акт от страна на руснаците.

Русия отрича да има нещо общо със свалянето на дрона, като посочва, че той е паднал след рискови маневри.

Според посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов, дронът съзнателно и провокативно се е движил към руска територия с изключени транспондери.

ISW: Инцидентът с дрона не ескалира автоматично

ISW: Инцидентът с дрона не ескалира автоматично

Религията като част от информационната война