Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отхвърли изявления на бившия съветник на държавния глава Сергей Глазиев за някакъв "планиран държавен преврат в Русия". Представителят на Кремъл заяви, че политическата обстановка в страната е стабилна, цитира думите му ТАСС.

"За съжаление, не знам на какво се основават заключенията на [Глазиев], така че не мога да кажа нищо", каза говорителят на Кремъл. По-рано някои медии съобщиха за изявление на Глазиев, според което Западът готви държавен преврат в Русия.

Реакции на речта на Путин: Луд старец в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита

Реакции на речта на Путин: Луд старец в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита

Ходорковски: Киев отново е бомбардиран от потомците на някои от победителите, които станаха фашисти

Песков също така заяви, че руският президент не планира да въвежда военно положение в страната на фона на военните действия в Украйна.

Така Песков отговори на молба да коментира думите на директора на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, която предположи, че руският президент може да въведе военно положение в страната в подкрепа на войната в Украйна.

Припомняме, че преди 9 май се разпространваха широко слухове, че Путин може да използва традиционния ежегоден парад за Деня нба победата за да обяви война на Украйна и/или обща мобиолизация, но в крайна сметка нито една от тези прогнози не се оказа вярна.

Литва иска смяна на властта в Кремъл

Литва иска смяна на властта в Кремъл

Реакции след речта на Путин за 9 май