Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира решенията на Камарата на представителите за държавната агенция ТАСС.

"Решението за предоставяне на помощ на Украйна е очаквано и беше предвидимо. То ще обогати още повече Съединените американски щати и ще разори още повече Украйна, ще направи още повече украинци мъртви по вина на киевския режим", цитира го ТАСС. Песков се изказа по подобен начин и в четвъртък, когато за първи път стана ясна конфигурацията на пакета от закони, които Камарата на представителите ще разгледа.

Песков коментира и отделен законопроект, приет от конгресмените, който предвижда конфискация на руски активи.

"Що се отнася до закона за конфискация на руски активи, тук все още трябва да уточним подробностите. Във всеки случай, ако наистина става дума за конфискация на наши активи, това ще нанесе непоправими щети на имиджа на Съединените американски щати, ще принуди много инвеститори в тази страна да спестят средствата си, защото ще бъде нарушена твърдостта на частната собственост, още повече на държавната", заяви говорителят на Кремъл.

След месеци на забавяне военната помощ от САЩ тръгна за Украйна
Обновена

След месеци на забавяне военната помощ от САЩ тръгна за Украйна

Конгресът с голямо мнозинство одобри пакета от 61 млрд. долара

"И, разбира се, ако това наистина е така, Америка ще трябва да отговаря за това. И тук едва ли ще има някакви срокове. И ние ще го направим по начин, който най-добре отговаря на нашите интереси", добави Песков.