Въоръжено нападение срещу държавната болница в квартал "Бахчелиевлер" в Истанбул тази сутрин предизвика паника сред пациенти и персонал, като при инцидента бяха ранени петима души. Сред пострадалите са полицай, жандармерист, частен охранител и двама цивилни, а нападателите все още са в неизвестност, предава ТРТ.

Според турските медии, група въоръжени нападатели са пристигнали пред спешното отделение на болницата и са открили произволна стрелба, като са нанесли материални щети на болницата и линейка, намираща се пред сградата. По информация на губернатора на Истанбул, никой от ранените не е в опасност за живота. На всички пострадали е оказана незабавна медицинска помощ и състоянието им е стабилизирано.

Полицията започна задълбочено разследване с цел установяване и задържане на нападателите. Превозното средство, използвано при атаката, е намерено изоставено, а охранителните камери в района се преглеждат за събиране на допълнителни доказателства. Издирването на извършителите продължава, като от полицията призовават гражданите, ако разполагат с информация, да я подадат на компетентните органи.

Мотивите за нападението остават неизвестни, а разследването продължава.

Терористът от Солинген искал убежище и в Австрия

Терористът от Солинген искал убежище и в Австрия

Според Spiegel обаче Ал Х. се е измъкнал от ареста на властите за депортацията му