Със самоубийството на похитителя приключи поредната заложническа драма в САЩ. Припомняме, 34-годишен мъж взе за заложници трима души след престрелка с полицаи в Гранд Рапидс, Мичиган. Нападателят е издирван за седем убийства.

АП съобщава, че след осем часа в плен тримата заложници са пуснати на свобода от похитителя си, който е сложил край на живота си. Те не са пострадали, но все още са в шок от преживяното.

Родрик Шонт Дантцлер се е застрелял в апартамента, където е държал похитените. Шефът на полицията в града Кевин Белк посочи, че мотивът за действията на младия мъж са все още неизвестни.

Драмата в апартамента в Гранд Рапидс се разигра след дълго преследване на Дантцлер. То започна, след като седем души, измежду които две деца, бяха открити мъртви в две къщи в града. Със сигурност нападателят е познавал поне един от убитите, отбеляза Белк. Тепърва ще се изяснява връзката му с тях, допълни той.

След гонка с полицията по магистрала в близост до града, мъжът успя да се скрие и да вземе трима заложници, допълва БиБиСи.

Дантцлер е бил осъден за нападение. След излежаване на присъдата си през 2005 г. е освободен от затвора. От тогава не е бил под наблюдението на властите.