Израел има право да защитава гражданите си от нападения от ивицата Газа, които са организирани от Иран, коментира държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Туитър.

"Още веднъж израелски граждани са атакувани от терористи в Газа, които са въоръжени и финансирани от техните кукловоди в Техеран. Ние подкрепяме нашия съюзник. Израел има право да защитава своите граждани", пише американският дипломат.

Предишната вечер две ракети бяха изстреляни към Тел Авив от палестинския крайбрежен анклав. В отговор Израел удари миналата нощ стотици военни цели в ивицата Газа.

През нощта, радикали изстреляха най-малко девет ракети в райони, граничещи с Израелската ивица Газа, шест от които бяха прихванати от системата за противовъздушна отбрана на "Железен купол. Според някои сведения, ракети по Тел Авив са изстреляни по погрешка, съобщава ТАСС.

Междувременно палестинците анулираха своя "Марш на завръщането", който се провежда от 30 март 2018 г. в граничните райони, с който настояват за премахване на блокадата на сектора, която продължава 12 години.

Израел и Хамас с примирие?

Израел и Хамас с примирие?

Армията на еврейската държава е поразила общо 100 цели