Иран трябва да реши дали иска да се държи като "нормална държава". Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от американския вестник "Хил".

По негови думи досега Техеран не показал "никакви признаци", че възнамерява да промени поведението си. Изказването на Помпео е по повод ескалацията на напрежението през последните дни заради задържания от Техеран британски танкер в Ормузкия проток.

Германия предупреждава Иран, че може да се стигне до война

Германия предупреждава Иран, че може да се стигне до война

Маас: Може да има само губещи при евентуална военна ескалация

Иранският режим трябва да реши дали иска да се държи като нормална нация, категоричен бе държавният секретар на САЩ. Той увери, че ако Техеран вземе такова решение, САЩ са готови за преговори по много въпроси, и то без да поставят никакви условия.

Помпео обаче посочи, че към момента "няма никакви признаци, които да показват готовността на Иран да промени цялостно посоката, която е поела страната.

"Ако направят нещата, които сме поискали от тях, във връзка с ядрената програма, с ракетната програма, с тяхното заплашително поведение - просто погледнете действията им. Това са действия, които целят да сплашат", разкритикува Техеран Помпео.

Тръмп убеден: Война на САЩ с Иран няма да продължи дълго

Тръмп убеден: Война на САЩ с Иран няма да продължи дълго

Иска да каже, че САЩ ще я приключат бързо