Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви, че ракетните войски и артилерията трябва да бъдат готови да се върнат на фронтовата линия в Донбас, ако това е необходимо, съобщават руски медии.

"Днес ние трябва да усъвършенстваме уменията, бързата реакция и придвижването, разгръщането на артилерийски и ракетни системи. Вас ви отведоха от фронтовата линия, но вие трябва да бъдете готови да се върнете там във всеки един момент и да влезете в бой, ако това е продиктувано от необходимостта за отбраната на Украйна", изтъкна Порошенко по време на посещение във военна част в Киевска област.

Законът за интеграция на Донбас ще е приет през ноември

Законът за интеграция на Донбас ще е приет през ноември

Порошенко има право да използва въоръжена сила

По-рано държавният глава на Украйна заяви, че 130 хил. запасни войници са готови да се върнат в строя в случай на влошаване на положението в Донбас.

Властите в Киев многократно са посочвали, че ще върнат Донбас "под украински суверенитет". Порошенко уверява, че това ще се случи по мирен път.

От своя страна ръководителят на самопровъзгласилата се "Донецка народна република" Александър Захарченко се зарече, че "Донбас никога през моя живот няма да стане част от Украйна, но Украйна може да се присъедини към Донбас".

Порошенко подписа закона за специалния статут на Донбас

Порошенко подписа закона за специалния статут на Донбас

Суверенитетът на Украйна се разпростира на цялата й територия