Португалската полиция откри и иззе над 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба, по време на операция в хода на която са задържани седем мъже от различни националности, предава "Ройтерс".

Товарът от Еквадор е бил разтоварен на пристанището в Лисабон, каза полицията, добавяйки, че нейни служители са извършили няколко претърсвания като част от операцията "Operation Squid" и са конфискували осем огнестрелни оръжия, превозни средства от висок клас, както и различни документи и предмети.

Наркотиците, които бяха открити в склад в западния регион на Португалия, са били скрити в замразена риба, обвита в найлон и опакована в картонени кутии.

"Начинът, по който наркотикът беше скрит в замразената риба, направи изключително трудно откриването му и, за да бъде отстранен, рибата трябваше да бъде напълно унищожена", се казва в изявление на съдебната полиция на Португалия.

Задържаните на възраст между 26 и 59 години са заподозрени, че са част от организирана престъпна група, която е внасяла големи количества кокаин от Латинска Америка и го е разпространявала в няколко европейски държави. От полицията не съобщават националността на задържаните.

Те ще се явят пред съдия, докато разследването продължава.

Службата на Обединените нации по наркотиците и престъпността заяви в годишния си Световен доклад за наркотиците миналата година, че търсенето и предлагането на кокаин се увеличава в целия свят.

Испанската полиция арестува трафиканти на кокаин след инцидент със заложници

Испанската полиция арестува трафиканти на кокаин след инцидент със заложници

Драмата се разиграла в Атлантическия океан