Собственикът на Holiday Inn и InterContinental Hotels заяви, че близо 843 000 стаи преминават към принадлежности за бани с по-големи размери като част от усилията за намаляване на отпадъците. Преходът трябва да бъде завършен през 2021 година, съобщава АП.

"Преминаването към принадлежности с по-голям размер в повече от 5600 хотела по света е голяма стъпка в правилната посока и ще ни позволи значително да намалим влиянието върху околната среда", коментира изпълнителният директор Кийт Бар.

Компанията, който използва средно 200 милиона мини продукти за баня всяка година коментира, че клиентите очакват да се действа отговорно.

Хората поглъщат най-малко 50 000 пластмасови частици годишно

Хората поглъщат най-малко 50 000 пластмасови частици годишно

С "камъните" на хората по "главите" на хората

Обществената осведоменост за проблема с пластмасовите отпадъци се повишава на фона на тревожни прогнози, че до 2050 г. в океаните може да има повече пластмаса, отколкото риба.

Кампаниитте включват кадри на китове, раздути от пластмасови торбички, когато са отворени след като загиват. Допълнително, проблемите с боклука са подчертани от документален филм, който представя кадри с морски костенурки, обвити в пластмаса.

И където е насочено вниманието на потребителите, там се насочват и компаниите.

Много компании произвеждащи парфюми, напитки и храни се ангажират да преминат, където е уместно, от еднократна употреба към опаковки за многократна употреба до 2025 г.

Откриха боклуци на дъното на океана при най-дълбокото спускане в историята

Откриха боклуци на дъното на океана при най-дълбокото спускане в историята

Няма недостижимо дъно за човека (в кавички най-вече)