От правосъдното министерство на САЩ критикуваха решението на шефа на ФБР Джеймс Коми да уведоми Конгреса за подновеното разследване по използването от Хилари Клинтън на личната й поща за служебна кореспонденция в качеството й на държавен секретар, предаде Washington Post, като цитира високопоставен източник от министерството. 

Според министерството, процедурата в случая не е спазена, както и публичното оповестяване на предприетите действия толкова скоро преди изборите

В изявлението се подчертава, че властите се въздържат от коментари за хода на разследването, както и от стъпки, които биха могли да окажат влияние върху изборите. 

Припомняме, че следователи, които са работели по задачи без връзка с казуса, са открилинови мейли, свързани с разследването срещу Клинтън, съобщи шефът на ФБР Джеймс Коми. Предстои да се установи дали в тях се съдържа секретна информация.

Те са част от разследване на кореспонденция между бившия конгресмен Антани Уайнър и момиче, с което са си пишели съобщения със сексуално съдържание.

Сега той има връзка със сътрудничката на Клинтън Ума Абедин.

При предишното разследване използването на личния й сървър за служебна кореспонденция беше окачествено като крайно небрежно, но не бяха намерени основания за повдигане на обвинения.

Клинтън призова ФБР да публикува "изцяло всички факти", свързани с новите имейли. Тя допълни, че не знае какво съдържат мейлите.

Според сенатор Тим Кейн, кандидат за вицепрезидент на демократите, обаче случващото се броени дни преди президентските избори в страната е "притеснително".