Адвокатът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Дейвид Шоен поиска от Сената да отложи изслушването по импийчмънта до неделя поради шабат. Това разкрива в. "Ню Йорк таймс".

Като православен евреин, Шоен не може да участва в процеса на Шабат.

"Извинявам се за неудобството, молбата ми да не се провеждат изслушвания в събота за други участници в процеса. Практиките и забраните обаче са задължителни за мен, така че нямам друг избор, освен да отправя това искане ", се казва в искането на адвоката.

Американците разделени за импийчмънта на Тръмп

Американците разделени за импийчмънта на Тръмп

Повечето американци смятат, че Тръмп носи някаква вина

Преди това беше съобщено, че демократите в Камарата на представителите на САЩ настояват Тръмп да даде показания под клетва по делото за импийчмънт.

На 3 ноември в САЩ се проведоха президентски избори, които бяха спечелени от демократа Джо Байдън, но неговият предшественик, републиканецът Доналд Тръмп, не призна резултатите от изборите и ги оспори в съда.

Канят Тръмп да даде показания при импийчмънта в Сената

Канят Тръмп да даде показания при импийчмънта в Сената

Да обясни поведението си на 6 януари...

На 6 януари поддръжници на бившия президент на САЩ нахлуха в сградата на конгреса, прекъсвайки заседание, на което парламентът трябваше да одобри резултатите от последните избори.

На 13 януари Камарата на представителите на САЩ гласува резолюция за импийчмънт на Тръмп, която ще бъде разгледана от Сената. Процесът ще започне на 8 февруари.