Президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият екип са измамили украинците, като не са спазили предизборните си обещания. Това обяви депутатът от Върховната рада (украинския парламент) от партията "Опозиционна платформа - За живот" Ренат Кузмин в ефира на телевизия "112 Украйна".

Депутатът сравни изборите в Украйна със "сватба" и "прелюбодейство". Депутатът смята, че е важно избирателят, както и младоженецът, който не е сигурен в благоприличието на бъдещата си съпруга, да не сгреши на изборите и да гласува за правителство, което няма да излъже хората.

"Трябва да кажа, че този път президентът Зеленски и неговият екип успяха да ни излъжат всички. Обещаха ни да прекратят войната в Донбас, обещаха ни да спрат насилствената украинизация, обещаха ни да намалят митата. И ни измамиха", настоя Кузмин.

Депутатът специално отбеляза въпроса за въоръжения конфликт в източната част на Украйна. Кузмин подчерта, че настоящият украински лидер лично обеща да спре войната и увери, че може да го направи "бързо и лесно", но не спази думата си. Депутатът го нарече предателство.

"Излъгвайки ни, той всъщност ни предаде. И с това предателство отброяването започва, когато екипът на президента Зеленски се превърна в екип на партията на войната", каза Кузмин.