Приятели и съюзници на фаворита на републиканците за номинация за президент Доналд Тръмп са му предложили предимно жени и чернокожи мъже за възможен вицепрезидент.

Той е потърсил съвет за подходящ кандидат, когото да покани. Това съобщава "Ройтерс", като се позовава на свои източници.

Жена или чернокож мъж като негов вицепрезидент биха били полезни за Тръмп, за да печели популярност сред двете демографски групи и по-умерените гласоподаватели.

Сред спряганите имена на жени са губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем, конгресменът от Ню Йорк Елиз Стефаник и губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс.

В списъка са още американският сенатор от Южна Каролина Тим Скот и Бен Карсън, бивш секретар по жилищното строителство и градското развитие на Тръмп, и двамата чернокожи мъже.

Тръмп все още не е взел окончателно решение. 

Тръмп спечели и републиканците в Ню Хемпшир

Тръмп спечели и републиканците в Ню Хемпшир

Ники Хейли поздрави бившия президент

Припомняме, че ден по-рано Тръмп печели първичните избори на републиканците в Ню Хемпшир, като затвърди преднината си пред бившия посланик на САЩ в ООН Ники Хейли.

Тръмп си осигури поне 12 от 19-те делегати в щата, което му отрежда 31 делегати от общо 1215, необходими за номинацията, в сравнение с 16-те делегати на Хейли.

Бившият посланик на Съединените щати в ООН Ники Хейли призна победата на бившия президент Доналд Тръмп на първичните избори в Ню Хемпшир. Тя изрази поздравления към своя опонент, като същевременно потвърди решимостта си да упорства в продължаващата надпревара.

"Тази надпревара далеч не е приключила. Остават още десетки щати", каза тя.

Тръмп и Ники Хейли влизат в битка за номинацията на републиканците в Ню Хемпшир

Тръмп и Ники Хейли влизат в битка за номинацията на републиканците в Ню Хемпшир

Кандидатът на републиканците ще се изправи срещу номинацията на демократите, най-вероятно президента Джо Байдън, на общите избори през ноември

Хейли подчерта предстоящото решаващо състезание в родния ѝ щат Южна Каролина, където тя е била два мандата губернатор.

Тръмп постигна убедителна победа и на вътрешните избори за републиканците в щата Айова. 

Преди това основни конкуренти на Тръмп и Хейли се отказаха от бирката. Последен това направи губернаторът на щата Флорида Рон Десантис.