лондонМинистерството на външните работи на Франция алармира гражданите на страната, че е необходимо да проявяват „крайна предпазливост" при посещенията си във Великобритания, предаде РИА Новости.

Предупреждението е било публикувано на сайта на ведомството след като британските власти повишиха нивото на опасност от терористично нападение.

В документа френските граждани се съветват да бъдат внимателни при използване на обществения транспорт и при посещаването на туристически обекти на Острова.

В неделя британското външно министерство отправи подобно предупреждение за опасност от терористични актове във Франция и Германия. Държавният департамент на САЩ излезе с обръщение към американските граждани, в което обяви, че посещаването на туристически обекти в Европа е „нежелателно" поради рискове от нападение. От Вашингтон не споменаха конкретни държави.

Напрежението в европейските страни силно се повиши след като в края на септември британските медии съобщиха, че е била предотвратена серия от едновременни терористични нападения в Лондон и големи френски и немски градове. Разкриването на плановете е резултат от съвместните действия на европейските, американските и пакистанските специални служби.