Премиерът на Абхазия Артур Миквабия е подал оставка, съобщи ТАСС, позовавайки се на шефа на пресслужбата на министерския съвет Беслан Гурдужуа.

Припомняме, България не признава договора между Руската федерация и самопровъзгласилата се република Абхазия.

В Абхазия забраниха абортите

В Абхазия забраниха абортите

В парламента на Русия е внесен

"Подписаният на 24 ноември 2014 г. в Сочи т.нар. Договор за съюзнически отношения и стратегическо партньорство между Руската федерация и самопровъзгласилата се република Абхазия поставя под заплаха сигурността в региона и ще се отрази негативно върху усилията за стабилизиране на тази конфликтна зона от Кавказския регион, се казва в изявление на МВнР от 27 ноември 2014 г. НАТО, САЩ и ЕС осъдиха споразумението на Русия с Абхазия.

Договорът между Русия и Абхазия е заплаха за региона, предупреди Външно

Договорът между Русия и Абхазия е заплаха за региона, предупреди Външно

Договорът нарушава суверенитета и териториалната

"Тази вечер (26 юли 2016 г. - б.р.) премиерът проведе съвещание с членовете на правителството, на което съобщи, че е подал оставката си на президента. Артур Миквабия благодари на членовете на кабинета за работата им", заяви Гурджуа, цитиран от ТАСС.

Провал на референдума за предсрочни избори в Абхазия

Провал на референдума за предсрочни избори в Абхазия

Президентът се обяви за диалог с опозицията

"Написах заявление за оставка. Ние с вас започнахме голямо дело, защото в неблагоприятни условия, изразяващи се в разделение на обществото и социално напрежение. Всички мерки, които предприе правителството в другите условия биха били по-забележими", цитира правителственият глава държавната информационна агенция "Апснипресс".

Според него, става дума за повишение на заплатите и увеличение на пенсиите. "Не смятам, че друго правителство може да се справи по-добре с тези задачи, които трябва да решаваме в много сфери на обществения живот и икономиката", допълни Миквабия.

Русия дава 9 млрд. рубли на Абхазия до 2017-а

Русия дава 9 млрд. рубли на Абхазия до 2017-а

„Оказваната от Русия помощ за Абхазия е неоценима"

На 20 юли стана ясно, че на 27 юли ще бъде разгледан вот на недоверие на правителството.

Русия върви към анексиране и на Абхазия

Русия върви към анексиране и на Абхазия

Помощникът на руския президент Владислав Сурков заяви, че границата трябва да бъде премахната

Припомняме, Абхазия е историко-географска област в Северозападна Грузия. В момента на нейната територия се намира частично признатата Република Абхазия. Подобно на Южна Осетия, в Абхазия също на голяма част от гражданите са раздадени руски паспорти, което се приема от Русия като предпоставка за интервенция в Грузия.

Столица на Абхазия е град Сухуми. През ноември 2006 г. е призната за независима от самопровъзгласилите се Южна Осетия и Приднестровие. На 26 август 2008 руският президент Дмитрий Медведев официално признава Абхазия като независима държава. На 28 август 2008 Парламентът на Грузия приема декларация, с която обявява Абхазия и Южна Осетия за територии, окупирани от Русия, гласи информация в интернет.