Делегациите на министър-председателите на Полша, Чехия и Словения пристигнаха обратно в Полша след посещението си в Киев. Това съобщи говорител на полското правителство, цитиран от "Ройтерс".

"Полската, словенската и чешката делегация се завърнаха благополучно от Киев в Полша", написа Пьотр Мюлер в Туитър.

Припомняме, тримата премиери и лидерът на управляващата в Полша партия "Право и справедливост", който е вицепремиер по сигурността в полското правителство, пътуваха до Киев с влак във вторник сутринта.

Премиерите на Полша, Словения и Чехия пристигнаха в Киев

Премиерите на Полша, Словения и Чехия пристигнаха в Киев

Моравецки: Трябва да спрем трагедията, тази война е заради жесток тиранин

Визитата им е била предварително подготвена и пазена в тайна. Тя е договорена с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Информацията за посещението е изпратена до НАТО, ОССЕ и ООН.

Целта на посещението беше да потвърди безусловната подкрепа на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна, както и да представи широк пакет от помощ на украинската държава и общество.

Полски заместник-министър на външните работи отбеляза, че пътуването на тримата премиери до Киев е рисковано, но си "заслужава да се предприеме в името на ценностите".