Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен нарушил вечерния час от 23 часа, който беше наложен от властите в опит за овладяване на пандемията от коронавирус, съобщи в. "Гардиън".

Австрийският в. "Куриер" разкри, че полицейски патрул е забелязал държавния глава и съпругата му да седят на терасата на известен италиански ресторант в центъра на Виена.

Епидемията от коронавирус в Австрия е "под контрол", потвърди здравният министър

Епидемията от коронавирус в Австрия е "под контрол", потвърди здравният министър

Аншобер отбеляза, че първата фаза по отмяна на мерките е изпълнена "отлично", но хората трябва да останат бдителни

Това е станало малко след в полунощ на събота срещу неделя. Ресторантите и кафенета в Австрия отвориха отново в неделя при условието да работят с посетители до 23 часа.

"Излязох за първи път от пандемията с двама приятели и съпругата ми", написа в неделя в "Туитър" Ван дер Белен. Той дори добави: "Тогава загубихме представа за времето, докато разговаряме. Искрено съжалявам Това беше грешка."

Собственикът на ресторанта каза за в. "Кроне", че смята, че е спазил правилата, като е спрял обслужването в 23 ч., Той посочи, че смята, че клиентите му са имали право да останат на терасата след това време.

Президентът на Австрия с послание за COVID-19

Президентът на Австрия с послание за COVID-19

Упование и надежда за австрийците

Ресторантът потенциално би могъл да бъде глобен за нарушение на новите ограничения.

От своя страна Ван дер Беллен казва, че ще "поеме отговорност", ако собственикът на ресторанта понесе загуби вследствие на инцидента.