Мъжът, когото американският президент Доналд Тръмп току-що назначи за говорител на Министерството на здравеопазването на САЩ, обвини Джордж Сорос и семейство Ротшилд, че се стремят да експлоатират пандемията от новия коронавирус (COVID-19), за да осъществяват контрол и да прокарват интересите си, съобщава JTA.

Майкъл Капуто, който е бил съветник в предизборния щаб на Тръмп през 2016 г., миналата седмица стана говорител на Министерството на здравеопазването, отчасти заради недоволството на Тръмп от това как здравният министър Алекс Азар управлява комуникациите по време на кризата.

Сорос дари пари на Унгария за борба с коронавируса

Сорос дари пари на Унгария за борба с коронавируса

Междувременно днес унгарският парламент се очаква да прокара нов закон за коронавируса, който предвижда затвор за разпространение на невярна информация

Капуто, който е известен със своя свадлив стил, е изтрил десетки хиляди публикации в "Туитър" точно преди назначението. Си Ен Ен вчера разкри десетки туитове, включително атаки срещу китайците, придружени от изображения с расистки привкус, обвинения, че демократите искали хората да умират, за да не бъде Тръмп преизбран и пренебрежително отношение към медиите.

На 17 март, отговаряйки на Дейвид Ротшилд, икономист, който често е язвително критичен към Тръмп и го обвинява, че "иска да убие" хората, за да остане на власт, Капуто каза, че Ротшилд бил "кръвосмесителен елитарен сфинктер, чието семейство копнее за власт. Това е една от причините той постоянно да лъже за президента Тръмп".

Нюйоркският икономист не е свързан с европейското семейство, което от векове е прицел на антисемитските кръгове, които го обвиняват, че се стреми към световно господство.

Орбан пак нападна Сорос, инспирирал критиките срещу извънредните му правомощия

Орбан пак нападна Сорос, инспирирал критиките срещу извънредните му правомощия

Сорос е любима негова мишена

На 15 март Капуто отговори на крайнодесния Джак Прособиец, който се чудеше в "Туитър" защо либералният филантроп Джордж Сорос е готов да дава пари за предпочитаните си политически каузи, но не и да подпомага усилията за борба с коронавируса.

"Шегуваш ли се? Политическата програма на Сорос ИЗИСКВА (наличие на) пандемия", настоя Капуто, въпреки че Сорос е дал десетки милиони долари за борба с коронавируса.

На 27 март Капуто публикува в "Туитър" снимка на Сорос с надпис "Истинският вирус зад всичко" и добави черепи и кръстосани кости.

Сорос често е обект на антисемитски атаки като човек, който се стреми към световен контрол.

Сорос дава $1 млрд. за световна университетска мрежа и борба с авторитаризма

Сорос дава $1 млрд. за световна университетска мрежа и борба с авторитаризма

Сорос го определи като "най-важния и най-траен проект в живота ми"