Много от загиналите бойци на частната военна компания "Вагнер" са погребани в гробище в Краснодарския край. Това разказа пред РИА Новости Евгений Пригожин, основател на ЧВК.

"Тук погребваме бойците, които са посочили в завещанието си, че искат да бъдат погребани тук", обяснява Пригожин, като добавя, че има и гробове на "сираци и такива, чиито тела по някаква причина не искат да отнемат роднините.

Пригожин: Отказват да погребват затворниците от "Вагнер" във военните гробища

Пригожин: Отказват да погребват затворниците от "Вагнер" във военните гробища

Властите в Русия разработват съответен закон, за да поправят това

Също така основателят на ЧВК положи цветя на последния гроб, като обясни, че в бъдеще ще бъде създаден "някакъв общ паметник, за да можем да положим цветя там.

По-рано един от инструкторите на "Вагнер" с повиквателен знак "Ток" заяви, че през изминалата година центърът за обучение на ЧВК е обучил повече от 10 хил. войници. По думите му обучението на новобранците се извършва от специалисти, които са работили повече от една година и имат опит в бойни мисии в различни области.

Пригожин посетил и затвора на Навални, за да вербува осъдени за войната

Пригожин посетил и затвора на Навални, за да вербува осъдени за войната

Шефът на "Вагнер" предложил на затворниците помилване, ако прекарат шест месеца с частната армия

Той обясни, че е необходимо в най-кратки срокове да се предаде на новобранците максималното количество информация, която ще им е необходима при бойни действия и изпълнение на специални задачи.