Благотворителната фондация на британския престолонаследник, принц Чарлз Уелски, е получила 1 млн. паунда (1,2 млн. долара) от роднини на Осама бин Ладен, бившия лидер на терористичната организация "Ал Кайда". Това съобщи вестник "Таймс".

Изданието отбелязва, че през 2013 г. Чарлз лично се е срещнал в лондонската си резиденция с бизнесмена Бакр бин Ладен, който оглавява големия строителен конгломерат Binladin.

"Дейли мейл": Осама бин Ладен искал да убие Барак Обама

"Дейли мейл": Осама бин Ладен искал да убие Барак Обама

Така искал да ознаменува 10-та годишнина от атентатите на 11 септември

Тогава съветниците на принца са го призовали да отхвърли даренията от полубрата на Осама бин Ладен, но най-големият син на кралица Елизабет II е пренебрегнал съвета.

Йън Чешир, ръководител на благотворителната фондация на принц Чарлз, твърди, че споразумението за получаване на дарения от семейство Бин Ладен е било напълно одобрено от петимата попечители на организацията.

Пакистанското разузнаване помогнало на ЦРУ да ликвидира Осама бин Ладен

Пакистанското разузнаване помогнало на ЦРУ да ликвидира Осама бин Ладен

До момента Пакистан официално отричаше да е имал информация за Бин Ладен

По-рано Скот Бериър, ръководител на разузнавателната дирекция на Пентагона, заяви, че членовете на терористичната групировка "Ал Кайда" са способни да се установят в Афганистан в рамките на няколко години и отново да представляват заплаха за територията на САЩ.