Лидерът на "Ал Кайда" е искал да организира терористична атака 10 години след нападенията от 11 септември 2001 година.

Това разкрива в. "Дейли мейл". Таблоидът се позовава на "Възходът и падението на Осама бин Ладен" от американския журналист Питър Берген. Той описва живота на Осама бин след атентатите на 9 септември 2001 г.

Според книгата бившият саудитски милионер бил изключително разстроен, че бързо губи слава, докато се крие в Пакистан. Не му харесвало, че създадената от него терористична организация "Ал Кайда", почти не участва в събитията от Арабската пролет.

Байдън съветвал Обама да не бърза с акцията за ликвидирането на Осама бин Ладен

Байдън съветвал Обама да не бърза с акцията за ликвидирането на Осама бин Ладен

Обама пише в новата си книга "Обетована земя"

В последните месеци преди смъртта си Бин Ладен планира да работи върху имиджа на организацията. От една страна, той искал да я представи в "по-приятелска" светлина. От друга страна, според автора на книгата, на десетата годишнина от нападението над Световния търговски център, Осама мислеше за "запомнящо се" действие, подобно на убийството на тогавашния президент на САЩ Барак Обама.

Прави впечатление, че терористът отхвърли идеята за убийството на Джо Байдън, който тогава беше вицепрезидент, като заявил, че той "не е интересен", защото е "напълно неподготвен за президентския пост".

Осама бин Ладен беше убит по време на специална операция на специалните сили на САЩ "Копие на Нептун" на 2 май 2011 г. близо до Абатабад в Пакистан

През 2018 г. майката на терориста - Алия Ганем даде първото си интервю за британското издание "Гардиън", в което тя каза, че синът й е поел по криминален път, докато учи в университета в Джеда.