Лидерът на световната терористична мрежа "Ал-Кайда" Осама бин Ладен не е имал възможността да види зрелищното рухване на кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк при атентатите от 11 септември 2001 г.

Това твърди бившият телохранител на бин Ладен Насер ал-Бахри.

Според него бин Ладен е поискал да му бъде монтирана сателитна антена в убежището му в планините на Кандахар, за да гледа делото на ръцете си в ефир. Според Бахри обаче той така и не е успял да улови сигнал.

Бившият телохранител разказва, че терорист номер 1 му е дал разпореждане да го убие, ако се окажат обкръжени.

"По-скоро съм готов да получа 2 куршума в главата, отколкото да попадна в плен. Искам да умра мъченик", цитира ал-Бахри думите на бин Ладен и съжалява, че не се е възползвал от момента и не е застрелял главата на "Ал-Кайда", докато е имал възможност.

Той не се съмнява, че бин Ладен е жив и се крие в труднодостъпните райони на пакистанската провинция Уазиристан, в противен случай новината за смъртта му моментално би се появила в ислямистските сайтове в Интернет.

Насер ал-Бихри, известен с прякора Абу Джундал /Убиеца/ и лична охрана на Бен Ладен в продължение на 3 години, беше заловен в Йемен.

По-късно той се отказа от радикалните си възгледи, като заяви, че войната срещу цивилното население е неприемлива.